Thought of sharing my recipe for pucuk paku masak lemak cili api, altho yeah i know, it's a common dish and almost everyone knows how to cook it, but nevermind, jot down if you're interested to try it out!!Damn, sedap and meletops :p
A
10-15 biji cili api ~~lagi byk lagi terangkat
1-2 biji cili merah hidup
sedikit udang kering/ikan bilis
1/2 kunyit hidup
p/s: blend semua bahan2 diatas.
B
2 cawan santan pekat
1 cawan santan cair (ok kalo xde, just tmbah jelaa air sket, bg cair hehehe)
2 ulas bawang merah
1-2 pucuk paku pakis
Tumis semua bahan yang telah dikisar termasuk bawang yang dihiris halus dalam minyak yg amat sedikit. Ini untuk bagi bahan2 tadi garing, so xsakit perut bila makan. Bila sudah naik minyak, then masukkan santan. Sentiasa kacau sehingga mendidih (supaya kuah tidak berketul2), dan masukkan pucuk paku pakis tadi. Biarkan sehingga masak. Masukkan garam secukup rasa.
Senang kan??Give it a try. Makan laa ngn Ikan Goreng cicah Sambal kicap. Pasti sedap. slurpppp rasa nak makan lahhhh :p
2 comments:
aku x reti masak... perghhh ... giler banyak cili api.. mau sembelit...
go to my site replica louis vuitton special info best replica designer bags this contact form buy replica bags
Post a Comment